Βιογραφικό

Βιογραφικό

Η Ψυχιατρική είναι ένα παράξενο πεδίο γιατί σε αντίθεση με κάθε άλλο ιατρικό πεδίο, ποτέ δεν τελειώνεις πραγματικά. Το μεγαλύτερο εργαλείο σου είσαι Εσύ, ο εαυτός σου και η δουλειά της κατανόησης του εαυτού σου είναι ατελείωτη. Ακόμη μαθαίνω“.

Ίρβιν Γιάλομ

Βιογραφικό

Ο Σπύρος Καλημέρης είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Ολοκλήρωσε την ειδικότητα & έλαβε τον τίτλο του ειδικού ψυχιάτρου στην Αθήνα αποκτώντας εκτεταμένη εμπειρία και κατάρτιση στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής (ΨΝΑ) στο οποίο εκπαιδεύτηκε σε 2 διαφορετικές ψυχιατρικές κλινικές καθώς και στο Ειδικό Ψυχογηριατρικό (Μποδοσάκειο) τμήμα του νοσοκομείου.

Επιπλέον εργάστηκε και εκπαιδεύτηκε στη νευρολογία στη Β’ Πανεπιστημιακή Νευρολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αττικόν.

Υπηρέτησε ως ιατρός στρατιωτικής μονάδας σε Μυτιλήνη και Αθήνα.

Για ένα μεγάλο διάστημα προσέφερε υπηρεσίες στο νομό Φθιώτιδας, όπου υπηρέτησε ως αγροτικός ιατρός στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, στο Κέντρο Υγείας Δομοκού, αλλά και αργότερα ως ειδικός ψυχίατρος στο ιατρικό κέντρο “Ίαση” στη Λαμία.

Έχει εργαστεί στο παρελθόν ως κλινικός ψυχίατρος στην ψυχιατρική κλινική “Γαλήνη“.

Στο πλαίσιο επιστημονικής μετεκπαίδευσης έχει ολοκληρώσει το Σεμινάριο στην Οικογενειακή Θεραπεία στο πλαίσιο του Ιατροπαιδαγωγικού Κέντρου Ν.Σμύρνης του Παιδοψυχιατρικού Νοσοκομείου Αθηνών και το Σεμινάριο Ψυχιατροδικαστικής της Β΄ Πανεπιστημιακής Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείο Αττικόν.

Πιστοποιημένος στη Γνωσιακή  Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία (Cognitive Behavioral Therapy) στο πλαίσιο της Α’ Ψυχιατρικής Πανεπιστημιακής Κλινικής του ΕΚΠΑ & του ΕΠΙΨΥ (Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής).

Έχει συμμετάσχει ενεργά σε προγράμματα κλινικής έρευνας και έχει διατελέσει εισηγητής σε ψυχιατρικά & νευρολογικά συνέδρια. Παρακολουθεί και συμμετέχει ανελλιπώς σε σεμινάρια και συνέδρια ψυχιατρικής και ψυχοθεραπείας στο πλαίσιο δια βίου μάθησης, αλλά και ενίσχυσης της επιστημονικής του επάρκειας.

Μέλος επιστημονικών ενώσεων όπως η European Psychiatric Association (E.P.A.), η Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρεία (Ε.Ψ.Ε.), η Ελληνοαμερικανική Ψυχιατρική Ένωση (H.A.P.A), η Ελληνική Νευροψυχολογική Εταιρεία (ΕΝΨΕ), η ΕΝΕΨΕ κ.α.

Πιστοποιημένος από το Maastricht University με αναγνώριση από την UEMS (European Union of Medical Specialists) στην καινοτόμο μέθοδο θεραπείας για τις ψυχικές διαταραχές rTMS (Επαναληπτικός Διακρανιακός Μαγνητικός Ερεθισμός).

Συνιδρυτής & διευθύνων σύμβουλος στο πρότυπο ψυχιατρικό κέντρο Smart CNS Center στη Γλυφάδα.

Ο Σπύρος Καλημέρης είναι παντρεμένος και πατέρας 2 παιδιών, ζει στην Αθήνα, όπου και εργάζεται σε δύο ιατρεία.

Στο ιδιωτικό του ιατρείο (Ορμινίου 34-36, Ιλίσια, Αθήνα) και στο πρότυπο κέντρο Smart CNS Center (Ανδρέα Παπανδρέου 5, Γλυφάδα) όπου και δραστηριοποιείται ενεργά στη νέα ψυχιατρική θεραπεία rTMS.