Skip to content

Συνεργάτες

Αναφέρονται τα βασικά συνεργαζόμενα κέντρα & συνεργαζόμενοι ψυχολόγοι-ψυχοθεραπευτές. Υπάρχουν και άλλοι που δεν αναφέρονται εδώ ακόμη, η σελίδα εμπλουτίζεται σταδιακά. Ευχαριστίες σε όλους.

Πουλιανίτη Μαρία

Πουλιανίτη Μαρία

Ψυχολόγος

Γεννημένη στις 14/10/1999, ολοκλήρωσα τις προπτυχιακές μου σπουδές, το 2021, στο Τμήμα Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το ενδιαφέρον μου για την κατανόηση της ανθρώπινης ψυχής, της συμπεριφοράς και των λειτουργιών του εγκεφάλου αποτελεί για μένα ένα κίνητρο εξέλιξης και διαρκούς αναζήτησης γνώσεων και απαντήσεων.

Για εμένα η επιστήμη της Ψυχολογίας είναι σαν ένα αέναο ταξίδι, όπου πάντοτε προκύπτουν ερωτήματα που ζητούν εξηγήσεις μέσα από την ανθρώπινη αλληλεπίδραση. Όπως αναφέρει και ο Irvin D. Yalom: «Η ζωή είναι μια σπίθα ανάμεσα σε 2 όμοια κενά, το σκοτάδι πριν τη γέννηση και το σκοτάδι μετά τον θάνατο».

  • Διαχείριση, οργάνωση & γραμματειακή υποστήριξη στο ιατρείο του ψυχιάτρου Σπύρου Καλημέρη στα Ιλίσια.
  • Αρθρογραφία στο https://kalimeristherapist.com/

Συνεργαζόμενα Κέντρα Ψυχοθεραπείας

Το Δέντρο της Θεραπείας

“Το Δέντρο της Θεραπείας” είναι πρότυπο κέντρο συνθετικής θεραπείας. Μια ομάδα Εξειδικευμένων Ψυχολόγων/Ψυχοθεραπευτών, Συμβούλων Ψυχικής Υγείας διαφορετικών ψυχοθεραπευτικών προσεγγίσεων/κατευθύνσεων παρέχουν ολοκληρωμένες υπηρεσίες, Συμβουλευτικής και Θεραπείας σε ένα ευρύ́ φάσμα ζητημάτων που μπορεί́ να δυσκολεύουν το παιδί, τον Έφηβο, και τον Ενήλικα. Κύριες ψυχοθεραπευτικές προσεγγίσεις αποτελούν η γνωσιακή συμπεριφορική (CBT), η σχεσιακή ψυχανάλυση, η συστημική, η Gestalt, το ψυχόδραμα.

Σκοπός η εξατομικευμένη παρέμβαση στις ανάγκες του καθενός από έμπειρους κ καταξιωμένους ειδικούς ψυχικής υγείας. Προηγείται Κλινική́ Αξιολόγηση – μέσω ατομικής συνέντευξης, και συμπλήρωση εξειδικευμένων ερωτηματολογίων, με στόχο την εξατομικευμένη συμβουλευτική ή ψυχοθεραπεία. 

Παρέχονται υπηρεσίες συμβουλευτικής, ψυχοθεραπείας σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο, συμβουλευτικής γονέων, θεραπείας ζεύγους κ οικογένειας με εξειδικευμένους πάντα θεραπευτές. Όλοι οι ειδικοί ψυχικής υγείας στο κέντρο μας εποπτεύονται σε σταθερή βάση από την Δρ. Ασημίνα Χιώνη, ιδρυτικό μέλος του Δέντρου της Θεραπείας.

To Ινστιτούτο Σχεσιακής & Ομαδικής Ψυχοθεραπείας, Ι.Σ.Ο.Ψ, ιδρύθηκε το 2016 αντικαθιστώντας ονομαστικά το  Ινστιτούτο Γνωσιακής Αναλυτικής Ψυχοθεραπείας, ΙΓΑΨ, που είχε ιδρυθεί το 2006.

Διευθύνεται από τον Χαραλαμπίδη Σταύρο, Ψυχολόγο, Ομαδικό Ψυχοθεραπευτή, Σχεσιακό Ψυχαναλυτή. O Διευθυντής Ι.Σ.Ο.Ψ, τον Μάρτιο 2018, εκλέχθηκε στην ανώτερη θεσμική θέση Board of Directors της  International Association for Relational Psychoanalysis and Psychotherapy.

Στο ΙΣΟΨ παρέχεται :

1.Εξειδικευμένη εκπαίδευση και εποπτεία στην Σχεσιακή Ψυχανάλυση & Ψυχοθεραπεία, την Διαπροσωπική Ομαδική Ψυχοθεραπεία  κατά Irvin Yalom ,

2.Ψυχοθεραπεία σε Ατομικό, Δυαδικό, Ομαδικό και Οικογενειακό πλαίσιο.

  • Ατομική Ψυχοθεραπεία
  • Ομαδική Ψυχοθεραπεία
  • Θεραπεία Ζεύγους
  • Οικογενειακή θεραπεία
  • Ψυχοθεραπεία χαμηλού κόστους με Ειδικευόμενους
  • Ψυχοθεραπεία για Ασθενείς με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας
  • Ψυχοθεραπεία Παιδιού και Εφήβου
  • Συμβουλευτική Γονικού Ρόλου

Βασικοί συνεργάτες

 

 

Γωγώ Ανδριανάκη

 

 

Ανδριανάκη Γωγώ

Κοινωνική Λειτουργός και Ψυχοθεραπεύτρια

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Γωγώ Ανδριανάκη είναι απόφοιτη  Κοινωνική Λειτουργός, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Κλινική & Κοινοτική Ψυχολογία από το University of East London  με κατεύθυνση και πρακτική άσκηση στην CBT προσέγγιση. Συνέχισε την εκπαίδευση της στην Εγκληματολογική Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και αργότερα έλαβε εκπαίδευση στην Συμβουλευτική Σεξουαλικού προσανατολισμού και Ταυτότητας φύλου σε LGTBQ+ άτομα. Έχει ολοκληρώσει την εκπαίδευση της στην  Σχεσιακή Ψυχαναλυτική   Ψυχοθεραπεία στο Ινστιτούτο Σχεσιακής & Ομαδικής Ψυχοθεραπείας (ΙΣΟΨ). Παράλληλα εκπαιδεύεται  στην  Ομαδική Ψυχοθεραπεία Διαπροσωπικού Μοντέλου ( Irvin Yalom model) από το ΙΣΟΨ. Στην διάρκεια αυτών των ετών έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια ενώ  έχει συμμετάσχει σε συνέδρια και σε ημερίδες.

Έχει εργαστεί σε δομές χρόνιων παθήσεων στον νομό της Κρήτης  ,σε δομές ιδιωτικού μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα στον χώρο της ειδικής αγωγής  και σε δομές ψυχικής υγείας στην Αθήνα. Έχει εργαστεί στην παράλληλη στήριξη παιδιών στο φάσμα του Αυτισμού. Τώρα διατηρεί το ιδιωτικό της γραφείο στο Γαλάτσι Αττικής. Εποπτεύεται σε εβδομαδιαία βάση για τα ατομικά περιστατικά της και δύο φορές το μήνα επιπλέον για την Ομάδα . Η ίδια βρίσκεται σε Ατομική και Ομαδική θεραπεία.

BIO

iarpp.net
Είναι μέλος της Διεθνούς Ένωσης Σχεσιακής & Ομαδικής Ψυχοθεραπείας (IARPP)

Agpa.org
Μέλος της Αμερικάνικης Ένωσης Ομαδικής Ψυχοθεραπείας (AGPA)

Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος
Μέλος του συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος (ΣΚΛΕ)

 

 

Χατζημιχαηλίδη Αννίτα

 

 

Χατζημιχαηλίδη Αννίτα

Κοινωνική Λειτουργός και Ψυχοθεραπεύτρια

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

H Χατζημιχαηλίδη Αννίτα είναι Κοινωνική Λειτουργός και Ψυχοθεραπεύτρια, απόφοιτη του τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Η εξειδίκευση της στην Γνωσιακή Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία στο Κέντρο Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας & Συμβουλευτικής, αποτελεί την αφετηρία της επαγγελματικής της πορείας ως ψυχοθεραπεύτρια. Ακολουθεί η εξειδίκευση στην “Θεραπεία Συμπεριφοράς των διαταραχών άγχους, της Ιδεοψυχαναγκαστικής και της Μετατραυματικής διαταραχής” στο Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτου Ψυχικής Υγείας Νοευροεπιστημών και Ιατρικής Ακρίβειας “Κώστας Στεφανής”(ΕΠΙΨΥ).

Καθώς η ψυχοθεραπευτική της προσέγγιση είναι συνθετική, βασικός πυρήνας της αποτελεί η Σχεσιακή Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεία, μέσα από την μετεκπαίδευσή της στο Ινστιτούτο Σχεσιακής &Ομαδικής Ψυχοθεραπείας (ΙΣΟΨ). Παράλληλα, είναι μέλος του International Association for Relational Psychoanalysis and Psychotherapy (IARPP).

Στην κλινική της πορεία, σταθμός υπήρξε η 3ετής εθελοντική της εργασία στην Α’ Ψυχιατρική Κλινική του Αιγινητείου Νοσοκομείου στην διεπιστημονική ομάδα “Παρέμβασης στην Κρίση” με επιστημονικά υπεύθυνη την Δρ. Μ. Μαργαρίτη.

Μέχρι και σήμερα, συνεχίζει να εμπλουτίζει τα θεραπευτικά της εργαλεία μέσω σεμιναρίων και άλλων εκπαιδευτικών προγραμμάτων για την εξέλιξή της στο πεδίο της ψυχικής υγείας, με τελευταίο το “Mindfulness για Ειδικούς Ψυχικής Υγείας” με εισηγήτρια την Δρ. Ασημίνα Χιώνη.

BIO

Iarpp.net
Μέλος της Διεθνούς Ένωσης Σχεσιακής Ψυχανάλυσης (Iarpp)

Αιγινήτειο Νοσοκομείο
Αιγινητείου Νοσοκομείο

EΠΙΨΥ
Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτου Ψυχικής Υγείας Νοευροεπιστημών και Ιατρικής Ακρίβειας “Κώστας Στεφανής”

Δανάη Σούλη

Δανάη Σούλη

Ψυχοθεραπεύτρια, ειδικευμένη στη Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Δανάη Σούλη είναι Ψυχοθεραπεύτρια ενηλίκων, ειδικευμένη στην Γνωσιακή – Συμπεριφορική Θεραπεία (Cognitive Behavioral Therapy), και υπό εκπαίδευση σύμβουλος σχέσεων.
Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στην ΓΣΘ από το πανεπιστήμιο του Bolton (Αγγλία).
Το 2021 ξεκίνησε την εκπαίδευσή της στην συμβουλευτική σχέσεων μέσω παρακολουθώντας το εξειδικευμένο επιμορφωτικό πρόγραμμα «Συμβουλευτικής Ζεύγους» του ΚΕ.ΘΕ.ΣΥ.
Στο πλαίσιο πρακτικής άσκησης, συνεργάστηκε με το Ψυχοθεραπευτικό Κέντρο Νοτίων Προαστίων
και με το Κέντρο Ημέρας της ΑμΚΕ IASIS, προσφέροντας ατομικές συνεδρίες ψυχοθεραπείας.
Έχει εργαστεί ως φροντιστής στον Ξενώνα Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης Εφήβων «Τηλέμαχος»
της Ε.Π.Α.Ψ.Υ., και εθελοντικά σε δομές ενηλίκων της Αμκε IASIS και της Ε.Π.Α.Ψ.Υ,
αναλαμβάνοντας την οργάνωση και τον συντονισμό ομάδων θεραπευτικής απασχόλησης.
Στο πλαίσιο της διαρκούς εκπαίδευσης και επιμόρφωσης, έχει παρακολουθήσει –και συνεχίζει να
παρακολουθεί, πλήθος εκπαιδευτικών προγραμμάτων, ημερίδων και σεμιναρίων.
Από το 2019 διατηρεί ιδιωτικό γραφείο στην Αγία Παρασκευή.

Παπαδόγιαννη Μαρίνα

Παπαδόγιαννη Μαρίνα

Ψυχολόγος, ειδικευμένη στη Γνωσιακή Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Παπαδόγιαννη Μαρίνα είναι Κλινική Νευροψυχολόγος και Ψυχοθεραπεύτρια,
απόφοιτη του τμήματος BSc Psychology του University of East London της Αγγλίας
και κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος Ψυχολόγου στην Ελλάδα. Συνέχισε τις
μεταπτυχιακές της σπουδές στην Κλινική και Γνωσιακή Νευροψυχολογία στο
Πανεπιστήμιο του Στρασβούργου της Γαλλίας.

Έχει ολοκληρώσει την εκπαίδευση της στην Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεία ενηλίκων στο Κέντρο Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής (ΚΕ.ΨΥ.ΣΥ) και έχει εκπαιδευτεί στην Θεραπεία Εστιασμένη στη Συμπόνια (Compassion Focused Therapy, CFT) στο
Ελληνικό κέντρο Θεραπείας Εστιασμένης στη Συμπόνια.
Έχει εργαστεί ως Ψυχολόγος σε Κέντρα απεξάρτησης κατά των ναρκωτικών , σε
δομές Ψυχικής υγείας στην Αθήνα και σε κέντρα ημέρας υποστήριξης ατόμων με
άνοια ως Νευροψυχολόγος. Επί του παρόντος συνεργάζεται με νευρολογικές-
ψυχιατρικές κλινικές Γενικών Νοσοκομείων και κέντρα ψυχικής υγείας.
Πραγματοποιεί Ψυχοθεραπευτικές και Συμβουλευτικές συνεδρίες ενηλίκων,
Νευροψυχολογικές αξιολογήσεις και συνεδρίες νευροψυχολογικής αποκατάστασης
ατόμων με νευρολογικές παθήσεις.
Τέλος, έχει συμμετάσχει σαν ομιλήτρια σε ημερίδες και παρακολουθεί συνέδρια,
σεμινάρια και εκπαιδεύσεις με σκοπό τη συνεχή επιμόρφωση και εξέλιξη του
επαγγέλματός της.

Ζητήστε ραντεβού
Exit mobile version