Βιογραφικό

IMG_1651

Ο Σπύρος Καλημέρης είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Ολοκλήρωσε την ειδικότητα & έλαβε τον τίτλο του ειδικού ψυχιάτρου στην Αθήνα αποκτώντας εκτεταμένη εμπειρία και κατάρτιση στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής στο οποίο εκπαιδεύτηκε σε 2 διαφορετικές ψυχιατρικές κλινικές καθώς και στο Ειδικό Ψυχογηριατρικό (Μποδοσάκειο) τμήμα του νοσοκομείου.

Επιπλέον εργάστηκε και εκπαιδεύτηκε στη νευρολογία στη Β’ Πανεπιστημιακή Νευρολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αττικόν.

Υπηρέτησε ως ιατρός στρατιωτικής μονάδας σε Μυτιλήνη και Αθήνα.

Για ένα μεγάλο διάστημα προσέφερε υπηρεσίες στο νομό Φθιώτιδας, όπου υπηρέτησε ως αγροτικός ιατρός στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, στο Κέντρο Υγείας Δομοκού, αλλά και αργότερα ως ειδικός ψυχίατρος στο ιατρικό κέντρο «Ίαση» στη Λαμία.

Έχει εργαστεί στο παρελθόν ως κλινικός ψυχίατρος στην ψυχιατρική κλινική «Γαλήνη«.

Στο πλαίσιο επιστημονικής μετεκπαίδευσης έχει ολοκληρώσει το Σεμινάριο στην Οικογενειακή Θεραπεία στο πλαίσιο του Ιατροπαιδαγωγικού Κέντρου Ν.Σμύρνης του Παιδοψυχιατρικού Νοσοκομείου Αθηνών και το Σεμινάριο Ψυχιατροδικαστικής της Β΄ Πανεπιστημιακής Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείο Αττικόν.

Πιστοποιημένος στη Γνωσιακή  Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία (Cognitive Behavioral Therapy) στο πλαίσιο της Α’ Ψυχιατρικής Πανεπιστημιακής Κλινικής του ΕΚΠΑ & του ΕΠΙΨΥ (Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής).

Πιστοποιημένος rTMS θεραπευτής (European Union of Medical Specialists). Εφαρμόζει την καινοτόμο μέθοδο θεραπείας rTMS για τις ψυχικές διαταραχές (Επαναληπτικός Διακρανιακός Μαγνητικός Ερεθισμός) στο πρότυπο κέντρο Smart CNS Center στη Γλυφάδα.

Έχει συμμετάσχει ενεργά σε προγράμματα κλινικής έρευνας και έχει διατελέσει εισηγητής σε ψυχιατρικά & νευρολογικά συνέδρια. Παρακολουθεί και συμμετέχει ανελλιπώς σε σεμινάρια και συνέδρια ψυχιατρικής και ψυχοθεραπείας στο πλαίσιο δια βίου μάθησης, αλλά και ενίσχυσης της επιστημονικής του επάρκειας.

Μέλος επιστημονικών ενώσεων όπως η Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρεία (Ε.Ψ.Ε.), η Ελληνοαμερικανική Ψυχιατρική Ένωση (H.A.P.A), η Ελληνική Νευροψυχολογική Εταιρεία (ΕΝΨΕ) κ.α.

Ο Σπύρος Καλημέρης είναι παντρεμένος και πατέρας 2 παιδιών, ζει στην Αθήνα, όπου και εργάζεται στο ιδιωτικό του ιατρείο (Ορμινίου 34-36, Ιλίσια, Αθήνα).

Αρέσει σε %d bloggers: