Βιογραφικό

IMG_1651

Ο Σπύρος Καλημέρης είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Ολοκλήρωσε την ειδικότητα & έλαβε τον τίτλο του ειδικού ψυχιάτρου στην Αθήνα αποκτώντας εκτεταμένη εμπειρία και κατάρτιση στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής στο οποίο εκπαιδεύτηκε σε 2 διαφορετικά Ψ.Τ.Ε. (ψυχιατρικές κλινικές) καθώς και στο Ειδικό Ψυχογηριατρικό (Μποδοσάκειο) τμήμα του νοσοκομείου.

Επιπλέον εργάστηκε και εκπαιδεύτηκε στη νευρολογία στη Β’ Πανεπιστημιακή Νευρολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αττικόν.

Υπηρέτησε ως αγροτικός ιατρός στο Κέντρο Υγείας Δομοκού Φθιώτιδας, αλλά και ως ιατρός στρατιωτικής μονάδας σε Μυτιλήνη και Αθήνα.

Για ένα μεγάλο διάστημα προσέφερε υπηρεσίες στο νομό Φθιώτιδας, ως ειδικός ψυχιατρος στο ιατρικό κέντρο «Ίαση» στη Λαμία.

Στην προυπηρεσία του περιλαμβάνεται ακόμη η πρωινή και εφημεριακή απασχόληση στην ψυχιατρική κλινική «Γαλήνη«, όπου εργάστηκε πλέον ως ειδικός ψυχίατρος αποκτώντας σημαντική εμπειρία.

Έχει συμμετάσχει ενεργά σε προγράμματα κλινικής έρευνας και διετέλεσε εισηγητής σε σημαντικό αριθμό διεθνών και ελληνικών ψυχιατρικών & νευρολογικών συνεδρίων. Στο πλαίσιο επιστημονικής μετεκπαίδευσης έχει ολοκληρώσει το Σεμινάριο στην Οικογενειακή Θεραπεία στο πλαίσιο του Ιατροπαιδαγωγικού Κέντρου Ν.Σμύρνης του Παιδοψυχιατρικού Νοσοκομείου Αθηνών και το Σεμινάριο Ψυχιατροδικαστικής της Β΄ Πανεπιστημιακής Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείο Αττικόν. Έχει εκπαιδευτεί στη Γνωσιακή  Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία (Cognitive Behavioral Therapy) στο πλαίσιο του ΕΠΙΨΥ (ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ), ψυχοθεραπεια με ευρύτατες και πολλά υποσχόμενες εφαρμογές. Γνωρίζει Αγγλικά και Γερμανικά σε ανώτατο επίπεδο.

Στην παρούσα φάση ο ψυχίατρος εργάζεται στην Αθήνα στο ιδιωτικό του ιατρείο (Λεωφόρος Κηφισίας 125-127, ύψος Πανόρμου). Παράλληλα λειτουργεί ως εξωτερικός επιστημονικός συνεργάτης στην ιδιωτική ψυχιατρική κλινική «Γαλήνη» και άλλες ιδιωτικές δομές.

Προσωπικό μήνυμα

Σπούδασα και εκπαιδεύτηκα στην Ελλάδα και ξεκινάω την προσπάθεια μου να προσφέρω στη βελτίωση της ψυχικής υγείας των συνανθρώπων μου σε μια κοινωνία που βάλλεται ποικιλοτρόπως και σε μια εποχή που η εμπορευματοποίηση αρχών και αξιών είναι ο κανόνας. Η δουλειά μου όμως είναι λειτούργημα και όχι εμπόρευμα. Μου αρέσει και με ενδιαφέρει πολύ αυτό που κάνω, το οποίο με τα πιο απλά λόγια είναι η επιστήμη της ψυχής. Ο σκοπός μου είναι να βοηθήσω τον κόσμο που υποφέρει, αλλά και να προσφέρω απαντήσεις και λύσεις σε μικρά ή μεγαλύτερα προβλήματά του.