Skip to content

Eπιστημονικοί Συνεργάτες

Eπιστημονικοί Συνεργάτες
Πουλιανίτη Μαρία

Πουλιανίτη Μαρία

Ψυχολόγος

Γεννημένη στις 14/10/1999, ολοκλήρωσα τις προπτυχιακές μου σπουδές, το 2021, στο Τμήμα Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το ενδιαφέρον μου για την κατανόηση της ανθρώπινης ψυχής, της συμπεριφοράς και των λειτουργιών του εγκεφάλου αποτελεί για μένα ένα κίνητρο εξέλιξης και διαρκούς αναζήτησης γνώσεων και απαντήσεων.

Για εμένα η επιστήμη της Ψυχολογίας είναι σαν ένα αέναο ταξίδι, όπου πάντοτε προκύπτουν ερωτήματα που ζητούν εξηγήσεις μέσα από την ανθρώπινη αλληλεπίδραση. Όπως αναφέρει και ο Irvin D. Yalom: «Η ζωή είναι μια σπίθα ανάμεσα σε 2 όμοια κενά, το σκοτάδι πριν τη γέννηση και το σκοτάδι μετά τον θάνατο».

  • Διαχείριση, οργάνωση & γραμματειακή υποστήριξη στο ιατρείο του ψυχιάτρου Σπύρου Καλημέρη στα Ιλίσια & στο Smart CNS Center στη Γλυφάδα
  • Αρθρογραφία στο https://kalimeristherapist.com/

 

 

Eπιστημονικοί Συνεργάτες
Χατζημιχαηλίδη Αννίτα

 

 

Χατζημιχαηλίδη Αννίτα

Κοινωνική Λειτουργός και Ψυχοθεραπεύτρια

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

H Χατζημιχαηλίδη Αννίτα είναι Κοινωνική Λειτουργός και Ψυχοθεραπεύτρια, απόφοιτη του τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Η εξειδίκευση της στην Γνωσιακή Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία στο Κέντρο Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας & Συμβουλευτικής, αποτελεί την αφετηρία της επαγγελματικής της πορείας ως ψυχοθεραπεύτρια. Ακολουθεί η εξειδίκευση στην “Θεραπεία Συμπεριφοράς των διαταραχών άγχους, της Ιδεοψυχαναγκαστικής και της Μετατραυματικής διαταραχής” στο Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτου Ψυχικής Υγείας Νοευροεπιστημών και Ιατρικής Ακρίβειας “Κώστας Στεφανής”(ΕΠΙΨΥ).

Καθώς η ψυχοθεραπευτική της προσέγγιση είναι συνθετική, βασικός πυρήνας της αποτελεί η Σχεσιακή Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεία, μέσα από την μετεκπαίδευσή της στο Ινστιτούτο Σχεσιακής &Ομαδικής Ψυχοθεραπείας (ΙΣΟΨ). Παράλληλα, είναι μέλος του International Association for Relational Psychoanalysis and Psychotherapy (IARPP).

Στην κλινική της πορεία, σταθμός υπήρξε η 3ετής εθελοντική της εργασία στην Α’ Ψυχιατρική Κλινική του Αιγινητείου Νοσοκομείου στην διεπιστημονική ομάδα “Παρέμβασης στην Κρίση” με επιστημονικά υπεύθυνη την Δρ. Μ. Μαργαρίτη.

Μέχρι και σήμερα, συνεχίζει να εμπλουτίζει τα θεραπευτικά της εργαλεία μέσω σεμιναρίων και άλλων εκπαιδευτικών προγραμμάτων για την εξέλιξή της στο πεδίο της ψυχικής υγείας, με τελευταίο το “Mindfulness για Ειδικούς Ψυχικής Υγείας” με εισηγήτρια την Δρ. Ασημίνα Χιώνη.

BIO

Iarpp.net
Μέλος της Διεθνούς Ένωσης Σχεσιακής Ψυχανάλυσης (Iarpp)

Αιγινήτειο Νοσοκομείο
Αιγινητείου Νοσοκομείο

EΠΙΨΥ
Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτου Ψυχικής Υγείας Νοευροεπιστημών και Ιατρικής Ακρίβειας “Κώστας Στεφανής”

 

 

Eπιστημονικοί Συνεργάτες
Γωγώ Ανδριανάκη

 

 

Ανδριανάκη Γωγώ

Κοινωνική Λειτουργός και Ψυχοθεραπεύτρια

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Γωγώ Ανδριανάκη είναι απόφοιτη  Κοινωνική Λειτουργός, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Κλινική & Κοινοτική Ψυχολογία από το University of East London  με κατεύθυνση και πρακτική άσκηση στην CBT προσέγγιση. Συνέχισε την εκπαίδευση της στην Εγκληματολογική Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και αργότερα έλαβε εκπαίδευση στην Συμβουλευτική Σεξουαλικού προσανατολισμού και Ταυτότητας φύλου σε LGTBQ+ άτομα. Έχει ολοκληρώσει την εκπαίδευση της στην  Σχεσιακή Ψυχαναλυτική   Ψυχοθεραπεία στο Ινστιτούτο Σχεσιακής & Ομαδικής Ψυχοθεραπείας (ΙΣΟΨ). Παράλληλα εκπαιδεύεται  στην  Ομαδική Ψυχοθεραπεία Διαπροσωπικού Μοντέλου ( Irvin Yalom model) από το ΙΣΟΨ. Στην διάρκεια αυτών των ετών έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια ενώ  έχει συμμετάσχει σε συνέδρια και σε ημερίδες.

Έχει εργαστεί σε δομές χρόνιων παθήσεων στον νομό της Κρήτης  ,σε δομές ιδιωτικού μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα στον χώρο της ειδικής αγωγής  και σε δομές ψυχικής υγείας στην Αθήνα. Έχει εργαστεί στην παράλληλη στήριξη παιδιών στο φάσμα του Αυτισμού. Τώρα διατηρεί το ιδιωτικό της γραφείο στο Γαλάτσι Αττικής. Εποπτεύεται σε εβδομαδιαία βάση για τα ατομικά περιστατικά της και δύο φορές το μήνα επιπλέον για την Ομάδα . Η ίδια βρίσκεται σε Ατομική και Ομαδική θεραπεία.

BIO

iarpp.net
Είναι μέλος της Διεθνούς Ένωσης Σχεσιακής & Ομαδικής Ψυχοθεραπείας (IARPP)

Agpa.org
Μέλος της Αμερικάνικης Ένωσης Ομαδικής Ψυχοθεραπείας (AGPA)

Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος
Μέλος του συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος (ΣΚΛΕ)

Eπιστημονικοί Συνεργάτες
Αγγελική Τσίκλη

Αγγελική Τσίκλη

Ψυχολόγος (ΑΠΘ), Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεύτρια ειδικευμένη στην Σχεσιακή Ψυχανάλυση

και στην Γνωσιακή-Αναλυτική Ψυχοθεραπεία

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ψυχολόγος (ΑΠΘ), Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεύτρια ειδικευμένη στην Σχεσιακή Ψυχανάλυση και στην Γνωσιακή-Αναλυτική Ψυχοθεραπεία, Πιστοποιημένη Ομαδική Θεραπεύτρια του μοντέλου Διαπροσωπικής Διάδρασης του Irvin Yalom, Πιστοποιημένη Επόπτρια Ψυχοδυναμικής κατεύθυνσης από το Washinghton School of Psychiatry, USA, Υποψήφια Ψυχαναλύτρια της Μοντέρνας Ψυχανάλυσης (Tampa bay Institute for Psychoanalytic Studies, USA) Διδάσκουσα και Επόπτρια στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Ειδίκευσης στην Ομαδική Ψυχοθεραπεία κατά Irvin Yalom και τα Σχεσιακά Δυναμικά της Ομάδας και στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Ειδίκευσης στην Σχεσιακή Ψυχοθεραπεία/Ψυχανάλυση στο Ισοψ, Διδάσκουσα στο Διατμηματικό Πρόγραμμα εκπαίδευσης στην Σχεσιακή Ψυχανάλυση του Ισοψ σε συνεργασία με το Δρομοκαΐτειο και στο Διατμηματικό Πρόγραμμα εκπαίδευσης στην Ομαδική Ψυχοθεραπεία. Είναι μέλος της Διεθνούς ένωσης Σχεσιακής Ψυχανάλυσης (Iarpp) και της Αμερικάνικης Ένωσης Ομαδικής Ψυχοθεραπείας (AGPA).

Διατηρεί ιδιωτικό γραφείο από το 2009 δουλεύοντας με ενήλικες και Ομάδες.

Bio

Wspdc.org
Washinghton School of Psychiatry, USA

iarpp.net
Είναι μέλος της Διεθνούς Ένωσης Σχεσιακής & Ομαδικής Ψυχοθεραπείας (IARPP)

Agpa.org
Μέλος της Αμερικάνικης Ένωσης Ομαδικής Ψυχοθεραπείας (AGPA)

Ζητήστε ραντεβού