Αποφθέγματα & γνωμικά

Διαβάζετε θετικά αποφθέγματα που δίνουν κίνητρο και έμπνευση;

Οι περισσότεροι άνθρωποι αγαπούν να διαβάζουν εμπνευσμένα αποφθέγματα και γνωμικά. Γιατί τους αρέσει να τα διαβάζουν και γιατί είναι σημαντικά;

Μας αρέσει να διαβάζουμε αποφθέγματα, ιδιαίτερα θετικά, γιατί είναι συνοπτικές προτάσεις που εκφράζουν σοφία και ξυπνούν κίνητρα, έμπνευση και ευτυχία. Διαβάζοντάς τα, είναι σαν να τρως ένα κομμάτι καλής σοκολάτας ή μια φέτα από ένα νόστιμο κέικ.

Γιατί τα αποφθέγματα είναι χρήσιμα και βοηθητικά;

Ακολουθούν μερικοί λόγοι για τη σημασία τους

1. Τα παρακινητικά αποφθέγματα και γνωμικά παρακινούν, εμπνέουν και ενθαρρύνουν
Όταν αισθάνεστε δυστυχισμένοι ή δεν έχετε κίνητρα διαβάστε μερικά αποφθέγματα και θα δείτε πώς η διάθεσή σας και η ψυχική σας κατάσταση αρχίζουν να βελτιώνονται.

2. Τα παρακινητικά αποσπάσματα ενεργοποιούν και σας προτρέπουν να αναλάβετε δράση
Όταν χρειάζεστε λίγη ώθηση και λίγο καύσιμο για να σας βοηθήσουν να αναλάβετε δράση, μπορούν να σας βοηθήσουν πολύ.

3. Τα θετικά γνωμικά δημιουργούν αισιοδοξία
Τα θετικά αποφθέγματα σε κάνουν να δεις τη φωτεινή πλευρά της ζωής, να νιώσεις ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον.

Σε τέτοιες στιγμές, θα ήταν πολύ χρήσιμο να διαβάσετε τα λόγια ανθρώπων που πέτυχαν κάτι στη ζωή τους. Διαβάστε τις κινητήριες λέξεις τους και αφήστε αυτές τις λέξεις να βυθιστούν στο μυαλό σας.

4. Τα αποφθέγματα μεταφέρουν διορατικότητα και σοφία
Πολλά γνωμικά και ρητά περιέχουν διορατικότητα και σοφία συμπυκνωμένα σε λίγες λέξεις. Εάν διαβάσετε το απόσπασμα μερικές φορές και εστιάσετε στις λέξεις, θα ανακαλύψετε τη σοφία και τη διορατικότητα που θα σας βοηθήσουν στη ζωή σας.

5. Ενσταλάζουν ελπίδα
Ένα άλλο όφελος που μπορείτε να κερδίσετε διαβάζοντας γνωμικά και ρητά είναι η ελπίδα.

Όταν βρίσκεστε σε μια δύσκολη κατάσταση, όταν δεν ξέρετε τι να κάνετε ή όταν αισθάνεστε απογοητευμένοι, ένα ελπιδοφόρο ρητό είναι σαν ακτίνα φωτός που μπαίνει στη ζωή σας και διώχνει το σκοτάδι. Δεν εννοώ ότι κάθε απόσπασμα θα σας έδινε ελπίδα, αλλά αρκετά είναι πραγματικά ένας φάρος φωτός.

6.Ένα καλό απόφθεγμα έχει τη δύναμη να ξυπνήσει την έμπνευση και να φωτίσει τη μέρα σας.

Καλό είναι να διαβάζετε λίγα το πρωί, αφού ξυπνήσετε. Συχνά, οι λέξεις που διαβάζετε μένουν μαζί σας και επηρεάζουν τον τρόπο που σκέφτεστε, ενεργείτε και αντιδράτε, για μεγάλο χρονικό διάστημα αφού τις διαβάσετε.

7. Τα αποφθέγματα διδάσκουν
Αν προσέξετε τις λέξεις, διαβάζοντας ένα απόφθεγμα, θα κερδίσετε καλές συμβουλές από αυτό, συχνά ιδιαίτερα ρεαλιστικές, τις οποίες μπορείτε στη συνέχεια να εφαρμόσετε στη ζωή σας.

8. Ανοίγουν το μυαλό για να δουν τη ζωή σε μια ευρύτερη προοπτική
Τα αποσπάσματα συχνά ανοίγουν τα μάτια και το μυαλό για να καταλάβετε αλήθειες και να αναγνωρίσετε πράγματα που διαφορετικά θα χάσατε. Σας αφήνουν να δείτε τη ζωή από μια άλλη, ευρύτερη οπτική γωνία, και με αυτή την έννοια, διευρύνουν το μυαλό και την επίγνωση.

9. Τα αποφθέγματα μπορούν να αλλάζουν τη διάθεση
Η ανάγνωση αποσπασμάτων μπορεί να βελτιώσει το πώς νιώθετε και να αλλάξει τη διάθεσή σας προς το καλύτερο. Είναι σαν να πίνεις κάτι που ανεβάζει το πνεύμα σου.

Γι’ αυτό είναι καλή ιδέα να έχετε πρόχειρα μερικά καλά αποσπάσματα, ώστε να μπορείτε να τα διαβάζετε όποτε θέλετε να φτιάξετε το πνεύμα σας.

10. Τα θετικά αποσπάσματα σας εμπνέουν να υιοθετήσετε θετική σκέψη και να αναλάβετε θετική δράση
Τα θετικά αποσπάσματα σας κάνουν να νιώθετε θετικοί, αισιόδοξοι, ενεργητικοί, έτοιμοι να θέσετε στόχους και να αναλάβετε δράση. Η επίδρασή τους μπορεί να συνεχιστεί για λίγο ή περισσότερο. Για να μετατρέψετε αυτή τη στάση σε συνήθεια, θα μπορούσατε να διαβάζετε αποσπάσματα συχνά και κάθε μέρα.

11. Η ανάγνωση παρακινητικών ρητών δεν απαιτεί προσπάθεια
Η ανάγνωσή τους είναι στην πραγματικότητα διασκεδαστική και συνήθως δεν διαρκεί περισσότερο από μερικές στιγμές.

Πότε και πώς να διαβάσετε παρακινητικά ρητά;

Σας προτείνω να διαβάσετε μερικά αποσπάσματα το πρωί, μετά το ξύπνημα ή λίγο πριν πάτε στη δουλειά. Μπορείτε επίσης να τα διαβάσετε το βράδυ, πριν πάτε για ύπνο. Δεν είναι οι μόνες στιγμές που είναι κατάλληλες για να τα διαβάσετε. Οποιαδήποτε ώρα της ημέρας είναι κατάλληλη.

Μπορείτε να έχετε μαζί σας ένα μικρό σημειωματάριο, όπου μπορείτε να γράψετε τα αποφθέγματα που σας αρέσουν περισσότερο και τα οποία έχουν ισχυρή θετική επίδραση πάνω σας.

Μπορείτε επίσης να τα αποθηκεύσετε στο κινητό σας τηλέφωνο, όπου μπορούν να είναι πάντα διαθέσιμα.

See the suffering around

Ο τρόπος που υπέφερες σου επέτρεψε να βλέπεις τα δεινά γύρω σου.

See the suffering around

Just the flaws

“Κανείς δεν κουτσομπολεύει για τις μυστικές αρετές των άλλων ανθρώπων.”

Just the flaws

Προορισμός

Perhaps, when feeling less than you were, you are more like who you were meant to become.

Προορισμός

Ένσταση περί του πολιτισμού

Όταν δικαίως εγείρουμε έναντι της τωρινής κατάστασης του πολιτισμού μας την ένσταση ότι δεν εκπληρώνει παρά μόνο πολύ ανεπαρκώς τις απαιτήσεις μας για μια τάξη της ζωής που θα έφερνε ευτυχία, ότι επιφυλάσσει πολλή οδύνη που θα μπορούσε να αποφευχθεί, όταν επιδιώκουμε να ξεσκεπάσουμε με αδυσώπητη κριτική τις ρίζες της ατέλειάς του, τότε κάνουμε ασφαλώς χρήση αυτού που είναι δικαίωμά μας και δεν εμφανιζόμαστε εχθροί του πολιτισμού.Sigmund Freud (1930)

Ευχές 2019

Μερικές ευχές για το νέο έτος Ευχές να θυμηθούμε εντός της διαδρομής του νέου έτους τις ευχές που στην αρχή του δώσαμε. Συνειδητοποίηση ότι η… Περισσότερα »Ευχές 2019

ευχες 2019

Different opinion

“Αυτό ήταν εξαιρετική παρατήρηση”, λέω εγώ, όταν διάβασα ένα απόσπασμα σε ένα συγγραφέα, όπου η άποψή του συμφωνεί με τη δική μου. Όταν διαφέρουμε, εκεί… Περισσότερα »Different opinion

Different opinion

Nervous Breakdown

Ένα από τα συμπτώματα μιας επερχόμενης νευρικής κατάρρευσης είναι η πεποίθηση του ατόμου ότι η εργασία του είναι τεράστιας σπουδαιότητας

νευρικός κλονισμός

Imperfection

“Ένας από τους βασικούς κανόνες του σύμπαντος είναι ότι τίποτα δεν είναι τέλειο. Η τελειότητα απλά δεν υπάρχει ….. Χωρίς ατέλειες, ούτε εσείς ούτε εγώ… Περισσότερα »Imperfection

Imperfection

Ακόμη μαθαίνω

“Η Ψυχιατρική είναι ένα παράξενο πεδίο γιατί σε αντίθεση με κάθε άλλο ιατρικό πεδίο, ποτέ δεν τελειώνεις πραγματικά. Το μεγαλύτερο εργαλείο σου είσαι Εσύ, ο… Περισσότερα »Ακόμη μαθαίνω

Ακόμη μαθαίνω

Να βλέπεις τη ζωή όπως είναι;

Ίσως η πολλή λογική να είναι τρέλα. Και τι μεγαλύτερη τρέλα, να βλέπεις τη ζωή όπως είναι και όχι όπως θα έπρεπε να είναι.

η πολλή λογική μπορεί να υποδηλώνει τρέλα 

Η ζωή που δεν έζησαν

Τίποτα δεν ασκεί ισχυρότερο ψυχικό φορτίο στο περιβάλλον και ειδικά στα παιδιά, από τη ζωή που δεν έζησαν οι γονείς του. Carl Jung

Η ζωή που δεν έζησαν

Με τον εαυτό σου

Η υψηλότερη, πιο αποφασιστική εμπειρία είναι να μείνεις μόνος με τον εαυτό σου. Πρέπει να είσαι μόνος για να ανακαλύψεις τι σε στηρίζει, όταν αντιλαμβάνεσαι… Περισσότερα »Με τον εαυτό σου

το να είσαι μόνος