Θεραπεία άγχους – αγχώδους διαταραχής

Το άγχος είναι γενικά ένα μήνυμα του οργανισμού ότι κάτι δεν πάει καλά και το παθολογικό άγχος ακόμη περισσότερο. Ο φόβος και το άγχος από εξελικτική σκοπιά μπορούν να ειδωθούν ως φυσική επιλογή που ως στόχο έχει την αντιμετώπιση κινδύνων του περιβάλλοντος

Θεραπευτική αντιμετώπιση ψύχωσης

Αντιμετωπίζεται η ψύχωση του παιδιού μου γιατρέ?

Ένα πολύ συχνό ερώτημα το οποίο ανακύπτει κυρίως στις πρώτες επαφές με τις ψυχιατρικές υπηρεσίες και όταν έχει ήδη εκδηλωθεί το πρώτο ψυχωτικό επεισόδιο. Διαβάστε την κατάλληλη προσέγγιση που μεγιστοποιεί τις πιθανότητες πλήρους ανάκαμψης.

Θεραπεία Κατάθλιψης

Στη θεραπεία της κατάθλιψης επιστρατεύονται παραδοσιακά δύο θεραπευτικοί άξονες είτε μεμονωμένα είτε συνδυαστικά. Τα φάρμακα και η ψυχοθεραπεία. Λιγότερο γνωστές, σχετικά υποτιμημένες και παρεξηγημένες ως προς την ασφάλεια και δραστικότητά τους είναι οι βιολογικές θεραπείες, μια κατηγορία θεραπειών, μη φαρμακευτικών, που επιφέρουν θετικό αποτέλεσμα σε μια σειρά από διαταραχές, ειδικά δε στην κατάθλιψη.

Γιατί να επιλέξετε τη θεραπεία r-TMS

Ασφαλής, ανώδυνη μέθοδος με καθόλου ή ελάχιστες παρενέργειες. Δεν υπάρχουν αρνητικές επιδράσεις στις γνωστικές λειτουργίες του θεραπευόμενου (π.χ. μνήμη, συγκέντρωση). Μη επεμβατική μέθοδος που μπορεί να προσφέρει ύφεση της κατάθλιψης χωρίς την ανάγκη λήψης φαρμάκων. Το όφελος έχει να κάνει με την αποφυγή πιθανών ανεπιθύμητων ενεργειών που ενίοτε εμφανίζουν τα φάρμακα.

Θεραπεία κατάθλιψης χωρίς φάρμακα μέσω Επαναληπτικού Διακρανιακού Μαγνητικού Ερεθισμού (rTMS)

Νέες δυνατότητες στη θεραπεία της κατάθλιψης χωρίς φάρμακα ανοίγουν με την προσθήκη της μεθόδου rTMS στις θεραπευτικές επιλογές της ψυχιατρικής. Θεραπεία rTMS μέσω μαγνητικού πεδίου για την κατάθλιψη και άλλες διαταραχές. Ασφαλής, μη επεμβατική, ανώδυνη, πιστοποιημένη, αποτελεσματική, μη φαρμακευτική.

Φάρμακα & Μηχανισμοί Δράσης

Είναι σίγουρο ότι σχεδόν όλοι μας κάποια στιγμή ή περισσότερες στη ζωή μας έχουμε χρησιμοποιήσει τη λέξη ψυχοφάρμακα.
Περιηγηθείτε στα περιεχόμενα της σελίδας για αξιόπιστες επιστημονικές πληροφορίες περί της δράσης των φαρμάκων

Εξάρτηση και σύνδρομο απόσυρσης από αντικαταθλιπτικά

Ένας από τους κλασικούς μύθους που αφορούν τα φάρμακα της ψυχιατρικής έχει να κάνει με τον εθισμό που θεωρείται ότι αυτά προκαλούν. Η παραφιλολογία και η παρερμηνεία πάνω στο θέμα δε θα μπορούσε να λείπει διαδικτυακά και μη.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: